
AGREST LIOFILIZOWANY - Słoik 100 g
towar niedostępny
Opis
AGREST LIOFILIZOWANY – Słoik 30 g
Masa netto : 30 g Kraj pochodzenia : Polska
Zawartość: 100% agrest liofilizowany cały.
Zastosowanie:
Agrest jest uważany za jeden z najzdrowszych owoców. Przyspiesza metabolizm i wspomaga funkcjonowanie układu pokarmowego, łagodzi objawy stresu, odkwasza organizm ponieważ zawiera substancje o działaniu alkalizującym. Dzięki temu pomaga utrzymać naturalną równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, ze względu na zawartość antyoksydantów (witaminy C i tanin) wspomaga naturalną odporność organizmu, przeciwdziała zmianom miażdżycowym, pomaga zniwelować stres oksydacyjny. Ma właściwości regulujące poziom ciśnienia tętniczego krwi, gdyż zapewnia spore dawki potasu.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
*Oznakowania alergenów:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:
gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.
Opis produktu:
Produkty liofilizowane - ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze. Produkty mogą być surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy uzupełnić wodą a produkt uzyskuje całkowitą, naturalną świeżość. Produkty te mogą być przechowywane nawet przez kilka lat.
Liofilizacja jest jedną z najdoskonalszych metod utrwalania żywności. Została wynaleziona kilka wieków temu przez Indian Ameryki Południowej zamieszkujących Andy. Zaobserwowali oni naturalnie zachodzące w przyrodzie zjawisko odparowywania kryształków lodu, w warunkach obniżonego ciśnienia, z zamrożonych wcześniej środków spożywczych. Odkrycie to przyczyniło się do wynalezienia nowej doskonałej metody utrwalania żywności zwanej liofilizacją.
Za pomocą tej metody konserwuje się dziś niemal wszystkie substancje organiczne, między innymi: warzywa, owoce, grzyby, zioła a także mięso. Utrwalone w ten sposób produkty zachowują naturalny smak, aromat, wygląd i kolor oraz co najważniejsze, pełną wartość odżywczą. Poza tym nie zawierają środków konserwujących, a dobrze zachowany kształt i struktura komórkowa umożliwiają ponowne szybkie uwodnienie produktu. Dzięki tym zaletom liofilizaty znajdują szerokie zastosowanie jako naturalne dodatki smakowe w wielu produktach spożywczych
O marce:
SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!
Wartości odżywcze średnio – 100 g
- Wartość energetyczna – 1341,00 kJ / 320,00 kcal
- Tłuszcz – 4,70 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone – 0,10 g
- Węglowodany – 46,00 g
- Cukry – 46,00 g
- Błonnik – 33,00 g
- Białko – 7,10 g
- Sól – 0,02 g