
AeroPress AEROBI USA zaparzacz do kawy + filtry
towar niedostępny
Opis
AEROPRESS AEROBI USA + 350 FILTRÓW
ZAPARZACZ DO KAWY
Praktyczne i proste w użyciu urządzenie, dzięki któremu będziesz w stanie przygotować doskonałą kawę o niepowtarzalnych walorach smakowych. AeroPress to uniwersalny sprzęt do parzenia kawy, który spełnia wymagania zarówno domowych baristów jak również profesjonalistów. W ostatnim czasie AeroPress zyskał w naszym kraju ogromną sławę, wielbiciele kawy coraz częściej decydują się na wybór tego sposobu parzenia kawy. W wielu polskich kawiarniach coraz częściej można spotkać kawę parzoną w Aeropresie, którą zdecydowanie warto spróbować. Od jakiegoś czasu są również organizowane mistrzostwa Polski w parzeniu kawy w Aeropresie!
AeroPress łączy w sobie metody parzenia w ekspresie ciśnieniowym, metodę przelewową oraz parzenie z wykorzystaniem French Pressu - dzięki temu urządzeniu szybko i sprawnie przygotujesz dobrą kawę w domowym zaciszu. Efekty które można osiągnąć podczas parzenia kawy w Aeropressie przekraczają najśmielsze oczekiwania miłośników kawy.
AeroPress został wykonany z lekkiego i wytrzymałego poliwęglanu. Niewielkie rozmiary oraz materiał z którego zostało wykonane urządzenie sprawiają, że możesz wykorzystać AeroPress prawie w każdych warunkach - idealnie sprawdza się podczas wyjazdu służbowego, czy wakacyjnej podróży.
To małe, niepozorne urządzenie pozwala na eksperymentowanie z kawą - czas parzenia, temperatura wody czy stopień zmielenia kawy, to wszystko wpływa na końcowy smak naparu podanego w filiżance. Jednorazowo w Aeropresie można przygotować maksymalnie około 250 ml kawy, o tym jak przygotować kawę w Aeropresie pisaliśmy w naszej bazie wiedzy.
- Aeropress złożony z tuby, sitka,tłoka i uszczelki.
- 350 filtrów, które dbają o to by kawa w filiżance była pozbawiona fusów i innych zanieczyszczeń,
- Filtry są w specjalnym plastikowym pojemniku, by ułatwić ich przechowywanie.
- Mieszadło do kawy.
- Miarkę/łyżkę do kawy.
- Lejek ułatwiający wsypywanie kawy do Aeropressu.
Jak używać Aeropressu?
- Rozkładamy Aeropress, z tuby wyciągamy tłok i moczymy uszczelkę.
- Do sitka wkładamy filtr i również go moczymy, najlepiej gorącą wodą aby zniwelować papierowy posmak.
- Tłok wkładamy do tuby, tak aby umieszczona była w nim tylko uszczelka. Stawiamy do do góry nogami.
- Do środka za pomocą lejka wsypujemy drobno zmieloną kawę( proporcje są dość indywidualne, średnia to 7-11g na 100 ml wody).
- Zalewamy woda w temperaturze od 88-92 stopni C. Najpierw nalewamy tyle wody by wymieszać wodę z fusami za pomocą dołączonego mieszadełka. Po około minucie dolewamy resztę i zakręcamy sitko wraz z umieszczonym w nim filtrem.
- Obracamy Aeropress i wyciskamy za pomocą siły naszych mięśni kawę do czajniczka lub filiżanki.