CZĄBER - Słoik 50 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
CZĄBER – Słoik 50 g
Masa netto : 50 g Kraj pochodzenia : Polska
Zawartość: 100% otarte ziele cząbru.
Zastosowanie:
do zupy fasolowej, krupniku, grochówki, fasolki szparagowej, dań z roślin strączkowych, dań z ziemniaków, ryb, kapusty, sałatek, dań mięsnych, z grzybów, kiełbas, wędlin, serów, marynat, pikli, potraw z dziczyzny, majonezów, polecany do zalewy słodko-kwaśnej do konserwowania i kwaszenia ogórków lub groszku zielonego.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
*Oznakowania alergenów:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:
gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.
Opis produktu:
Cząber - Cząber jest ziołem o tak wyraźnym i pikantnym smaku, że od czasów Sasów nazwa ta oznacza nie tylko zioło samo w sobie, ale jest także synonimem smacznej i aromatycznej żywności. Przez setki lat, oba rodzaje cząbru miały opinie regulujących popęd płciowy. Zimowy cząber miał zmniejszać popęd seksualny, a letni cząber uchodził za afrodyzjak. Oczywiście letni cząber stał się bardziej popularny. Uważa się, że podczas panowania Cezara, Rzymianie przywieźli cząber do Anglii, gdzie szybko stał się popularny zarówno w medycynie, jak i jako przyprawa.
Cząber - był jedną z najsilniejszych przypraw dostępnych dla Europejczyków, dopóki eksploracja świata i handel nie przyniosły im tropikalnych przypraw takich jak czarny pieprz. Wykorzystywany był do poprawienia smaku jedzenia przez ponad 2000 lat.
O marce:
SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!
Wartości odżywcze średnio – 100 g
- Wartość energetyczna – 725,00 kJ / 172,00 kcal
- Tłuszcz – 5,91 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone – 3,26 g
- Węglowodany – 23,03 g
- Cukry – 00,00 g
- Białko – 6,73 g
- Sód – 23,26 mg