JAŁOWIEC OWOC - Słoik 400 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
JAŁOWIEC OWOC – Słoik 400 g
Masa netto : 400 g Kraj pochodzenia : Macedonia
Zawartość: 100% jałowiec owoc.
Zastosowanie:
do dziczyzny, jagnięciny, cielęciny, wołowiny, wieprzowiny, drobiu, marynat do mięs, kiełbas i wyrobów wędliniarskich, wędzonek, pasztetów, farszy, gulaszy, konserw rybnych i mięsnych, przy kiszeniu kapusty, do produkcji nalewek, dzięki owocom jałowca wszystkie wędliny uzyskują aromatyczny korzenny smak i przyjemny zapach.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
*Oznakowania alergenów:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:
gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.
Opis produktu:
Owoce jałowca - mają nietypową rolę, przyczyniając się zarówno do nadawania specyficznego charakteru potrawie poprzez swoje zdolności odświeżające, jak również uwydatniając smak całej potrawy. Owoce jałowca nie tylko aromatyzują potrawę, lecz także zmniejszają wrażenie „tłustości” dań z kaczki i wieprzowiny oraz dopełniają smak wszelakich nadziewek. Wyrazisty aromat jałowca doskonale komponuje się z mięsem - szczególnie z dziczyzną.
Kotlety schabowe, pieczoną gicz jagnięcą, cielęcinę, królika, dziczyznę oraz dziki dobrze jest ożywić nutką jałowca. Jagody jałowca dobrze komponują się z innymi ziołami i przyprawami, szczególnie z tymiankiem, szałwią, oregano, majerankiem, liśćmi laurowymi, z zielem angielskim, cebulą oraz czosnkiem.
O marce:
SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!
Wartości odżywcze średnio – 100 g
- Wartość energetyczna – 1613,00 kJ / 385,00 kcal
- Tłuszcz – 14,60 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone – 0,60 g
- Węglowodany – 37,30 g
- Cukry – 7,50 g
- Białko – 19,80 g
- Sód – 19,38 g