KOPER WŁOSKI FENKUŁ - Słoik 400 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
KOPER WŁOSKI FENKUŁ – Słoik 400 g
Masa netto : 400 g Kraj pochodzenia : Egipt
Zawartość: 100% koper włoski owoce.
Zastosowanie:
do dań mięsnych z jagnięciny, cielęciny, drobiu, do dań kuchni włoskiej i indyjskiej, pikli, marynat, kwaszenia kapusty, sosów, zup, gulaszy, sałatek, omletów, twarogu, ciast, chleba, likierów i nalewek, nasiona kopru mają pozytywny wpływ na organizm.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
*Oznakowania alergenów:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:
gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.
Opis produktu:
Owoce kopru włoskiego – każde nasionko kopru podzielone jest na dwie części, jedna z nich czasem pozostaje na łodydze. Nasiona są wielkości 4 -8 mm (1/8 - 5/16 cali), cienkie i zakrzywione, a ich kolor zmienia się od brązowego do jasnozielonego. Bukiet: ciepły, słodki i aromatyczny; Smak: podobny do łagodnego anyżku; Skala ostrości: 1
Anglicy wykorzystują nasiona w prawie każdej potrawie rybnej, zwłaszcza w bulionach na których gotuje się ryby oraz owoce morza. Fenkuł jest używany do podkreślenia smaku pieczywa, ciast i słodyczy. Jest składnikiem chińskiej mieszanki przypraw pięciu smaków i niektórych mieszanek curry.
O marce:
SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!
Wartości odżywcze średnio – 100 g
- Wartość energetyczna – 1031,00 kJ / 247,00 kcal
- Tłuszcz – 14,87 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone – 0,48 g
- Węglowodany – 12,49 g
- Cukry – 0,00 g
- Białko – 15,80 g
- Sód – 85,27 mg