
KWASEK CYTRYNOWY - Słoik1000 g
towar niedostępny
Opis
KWASEK CYTRYNOWY – Słoik 1000 g
Masa netto : 1000 g Kraj pochodzenia : Belgia
Zawartość: 100% kwas cytrynowy E330
Zastosowanie:
do napojów, galaretek, kremów, ciast, dżemów, konfitur, macerat, marynat, dań mięsnych, sosów, zup, stosowany jest jako odkamieniacz, regulator kwasowości, przeciwutleniacz, stabilizator, składnik smakowy, utrwalacz barwy, środek konserwujący.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
*Oznakowania alergenów:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:
gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.
Opis produktu:
Kwasek cytrynowy - to popularny składnik wielu produktów żywnościowych. Kwasek cytrynowy, z łac. Acidum citricum, ma symbol E330 i jest organicznym związkiem chemicznym. Otrzymywanie kwasku cytrynowego jest całkowicie naturalne, następuje poprzez fermentację cytrynową za pomocą cukru i kultur pleśni. Odpowiada w głównej mierze za orzeźwiający smak i aromat wielu produktów, takich jak napoje o smaku cytrusów. Jest to naturalna substancja o działaniu zakwaszającym, czyli obniża pH wielu produktów. Ma to dobry wpływ nie tylko na smak danego produktu, ale także przyczynia się do konserwacji, poprawiając trwałość i zwiększając datę przydatności do spożycia. Dodatek kwasku cytrynowego do żywności zawierającej cenne dla organizmu składniki odżywcze, takie jak witamina C, sprawia, że witaminy oraz przeciwutleniacze
są bardziej stabilne i łatwiej przyswajalne. Co za tym idzie, produkt bogaty w witaminy lub przeciwutleniacze po dodaniu do niego kwasku cytrynowego zwiększy swoją wartość odżywczą.
O marce:
SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!
Wartości odżywcze średnio – 100 g
- Wartość energetyczna – 1186,00 kJ / 274,00 kcal
- Tłuszcz – 0,00 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone – 0,00 g
- Węglowodany – 0,00 g
- Cukry – 0,00 g
- Białko – 0,00 g
- Sód – 0,00 g