Producenci

MALINA LIOFILIZOWANA CAŁA - Słoik 80 g

malina_cala_lio_1000.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 57,99 zł 57.99
ilość szt.

towar niedostępny

Kod produktu: MPCL2017

Opis

MALINA LIOFILIZOWANA CAŁA - Słoik 80 g

Masa netto : 80 g   Kraj pochodzenia : Polska

Zawartość:    100% malina liofilizowana cała.

Zastosowanie:

Malina liofilizowana idealna w potrawach słodkich, jak i wytrawnych, do płatków śniadaniowych, musli, owsianki, serów pleśniowych, mięs, wypieków ciast i babeczek, jogurtów, sałatek, deserów, smoothie Liofilizowana malina zawiera witaminy E, B2, B6. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.  Ryboflawina przyczynia się do utrzymania równowagi metabolizmu energetycznego i metabolizmu żelaza. Witamina B6 czuwa nad prawidłową produkcją czerwonych krwinek. Malina ceniona jest za swoje właściwości rozgrzewające i napotne, dlatego polecana jest przy przeziębieniu, grypie i stanach gorączkowych.

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

*Oznakowania alergenów:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:

gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.

Opis produktu:

Produkty liofilizowane - ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze. Produkty mogą być surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy uzupełnić wodą a produkt uzyskuje całkowitą, naturalną świeżość. Produkty te mogą być przechowywane nawet przez kilka lat.
Liofilizacja jest jedną z najdoskonalszych metod utrwalania żywności. Została wynaleziona kilka wieków temu przez Indian Ameryki Południowej zamieszkujących Andy. Zaobserwowali oni naturalnie zachodzące w przyrodzie zjawisko odparowywania kryształków lodu, w warunkach obniżonego ciśnienia, z zamrożonych wcześniej środków spożywczych. Odkrycie to przyczyniło się do wynalezienia nowej doskonałej metody utrwalania żywności zwanej liofilizacją.
Za pomocą tej metody konserwuje się dziś niemal wszystkie substancje organiczne, między innymi: warzywa, owoce, grzyby, zioła a także mięso. Utrwalone w ten sposób produkty zachowują naturalny smak, aromat, wygląd i kolor oraz co najważniejsze, pełną wartość odżywczą. Poza tym nie zawierają środków konserwujących, a dobrze zachowany kształt i struktura komórkowa umożliwiają ponowne szybkie uwodnienie produktu. Dzięki tym zaletom liofilizaty znajdują szerokie zastosowanie jako naturalne dodatki smakowe w wielu produktach spożywczych

O marce:

SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!

Wartości odżywcze średnio – 100g

  • Wartość energetyczna – 1558,00 kJ / 373,00 kcal
  • Tłuszcz – 9,80 g
  • Kwasy tłuszczowe nasycone – 0,70 g
  • Węglowodany – 46,10 g
  • Cukry – 14,30 g
  • Błonnik – 30,70 g
  • Białko – 9,80 g
  • Sól – 0,03 g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl