POZIOMKA LIOFILIZOWANA CAŁA - Słoik 25 g
Masa netto : 25 g Kraj pochodzenia : Polska
Zawartość: 100% poziomka liofilizowana cała.
Zastosowanie:
Poziomka liofilizowana idealna w potrawach słodkich, jak i wytrawnych, do płatków śniadaniowych, musli, owsianki, serów pleśniowych, mięs, wypieków ciast i babeczek, jogurtów, sałatek, deserów, smoothie.
Owoce poziomki są bardzo dobrym źródłem witaminy C (100 g poziomek zawiera około 60 mg tej witaminy). W ich składzie znajdziemy także witaminy A, K i E, a także spore ilości witamin z grupy B. Aromatyczne owce zawierają karotenoidy, kwasy organiczne, węglowodany. Są one dobrym źródłem minerałów – potasu, żelaza, kobaltu, fosforu i wapnia.
Poziomki dostarczają nam kwasu glutaminowego i kwasu asparaginowego. Owoce te zawierają ponadto garbniki, kwas salicylowy, kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, a także błonnik.
Niepozorne poziomki zawierają wiele aktywnych związków, które wpływają ochronnie na wzrok. Za sprawą zawartego w nich kwasu salicylowego są one w stanie rozpuszczać kamień nazębny, chronią ponadto przed chorobami dziąseł i przyzębia.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
*Oznakowania alergenów:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:
gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.