PRZYPRAWA DO OGÓRKÓW KONSERWOWYCH - Słoik 70 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
DO OGÓRKÓW KONSERWOWYCH – Słoik 70 g
MIESZANKA PRZYPRAWOWA.
Masa netto : 70 g Wyprodukowano w : Polska
Składniki:
gorczyca*, koper, marchew, czosnek*, estragon, liście laurowe, ziele angielskie, papryka czerwona, cebula*,pieprz czarny.
Sposób przyrządzenia zalewy:
przygotować zalewę (1L wody, 0,5 szklanki octu, 1 łyżka soli,
5 łyżek cukru, całość połączyć i zagotować), umyte ogórki
układamy ciasno w słoikach, potem wsypać po 1 łyżce mieszanki
do Konserwowania Ogórków i zalać gorącą zalewą tak aby
przykryła ogórki, zamknąć szczelnie słoje i pasteryzować 3-5 minut.
Zastosowanie:
Doskonale skomponowana mieszanka przypraw do przygotowania smacznych ogórków konserwowych idealnych do kanapek, sałatek i wielu dań.
Opis:
Konserwowe ogórki - to gruntowe ogórki marynowane w zalewie octowej wraz z przyprawami. Ogórki w zalewie octowej są smacznym dodatkiem do obiadu, sałatek oraz kanapek. Są też świetną samodzielną przekąską. Idealne konserwowe ogórki powinny mieć odpowiednią chrupkość i twardość oraz charakterystyczny słodko-kwaśny smak.
Choć ogórki konserwowe można kupić w każdym sklepie, to jednak najlepsze są te robione samodzielnie. Sekretem ich smaku jest zachowanie odpowiedniej proporcji pomiędzy wodą, a octem oraz pomiędzy cukrem, a solą. Ważne są także przyprawy. Dzięki naszej aromatycznej przyprawie do Konserwowania Ogórków przygotujemy doskonale i smaczne ogórki. Można też odnaleźć mniej tradycyjne receptury na ogórki z przyprawą curry, musztardą czy ostrą papryczką chilli. Ogórki konserwowe można długo przechowywać, dlatego są doskonałym przetworem na zimę. Dzięki swojej niskokaloryczności nadają się dla osób będących na diecie.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
*Oznakowania alergenów:
*Mieszanka zawiera dwutlenek siarki, gorczycę.
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:
gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.
Wartości odżywcze średnio – 100 g
- Wartość energetyczna – 1534,00 kJ / 365,48 kcal
- Tłuszcz – 15,20 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone – 1,07 g
- Węglowodany – 37,43 g
- Cukry – 14,22 g
- Białko – 19,73 g
- Sód – 104,65 mg