Panier Mokry - 100g | Panierka już nie odpadnie
towar niedostępny
Opis
Panier Mokry Do Kurczaka - 100g
KURCZAKI - https://youtu.be/P4zCHgdRwTE
TORTILLA - https://youtu.be/El9hTLpBS7s
- Zadaniem panieru mokrego jest zapobieganie odpadaniu panierki końcowej.
- W połączeniu z naszą Panierką Postrzępioną daje najlepsze efekty.
- Panier Mokry sprawia również , że panier suchy jest bardziej chrupiący i postrzępiony
- Zasada działania jest podoba jak w przypadku jaja przy panierowaniu kotleta schabowego bułką tartą.
- Jest idealną alternatywą zamiast jajka do panierowania takich produktów jak .: kotlety schabowe,devolay itp.
Przed panierowaniem kurczaki trzeba zamaczać w specjalnym panierze mokrym, którego zadaniem jest zapobieganie odpadania panieru i zwiększenie chrupkości skórki.
Dawkowanie ( 200g na 1L wody)
Panier mokry jest idealną alternatywą zamiast jajka we wszystkich panierowanych daniach smażonych na patelni lub w głębokim tłuszczu
PANIER MOKRY: Składniki: skrobie (kukurydziana, pszenna*, ziemniaczana), aromat mięsny, ksantan E415, antyzbrylacz E551 /
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
*Oznakowania alergenów:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:
gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.