SZPINAK LIOFILIZOWANY - Słoik 80 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
SZPINAK LIOFILIZOWANY – Słoik 80 g
Masa netto : 80 g Kraj pochodzenia : Polska
Zawartość: 100% szpinak liofilizowany mielony.
Zastosowanie:
Szpinak odznacza się bardzo neutralnym, delikatnie słodkawo-ziołowym smakiem i wyjątkowo wysoką zawartością składników odżywczych dzięki liofilizacji w niskich temperaturach. Tego proszku możesz używać zarówno na słodko jak i na słono! Dodaj go do jogurtów, koktajli, twarożków, zup, ciast, kremów, past, wrapów, naleśników, pesto, dressingów, posypuj sałatki, kanapki, ryże, kasze, makarony i wszystko to, co podpowie Ci wyobraźnia.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
*Oznakowania alergenów:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:
gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.
Opis produktu:
Produkty liofilizowane - ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze. Produkty mogą być surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy uzupełnić wodą a produkt uzyskuje całkowitą, naturalną świeżość. Produkty te mogą być przechowywane nawet przez kilka lat.
Liofilizacja jest jedną z najdoskonalszych metod utrwalania żywności. Została wynaleziona kilka wieków temu przez Indian Ameryki Południowej zamieszkujących Andy. Zaobserwowali oni naturalnie zachodzące w przyrodzie zjawisko odparowywania kryształków lodu, w warunkach obniżonego ciśnienia, z zamrożonych wcześniej środków spożywczych. Odkrycie to przyczyniło się do wynalezienia nowej doskonałej metody utrwalania żywności zwanej liofilizacją.
Za pomocą tej metody konserwuje się dziś niemal wszystkie substancje organiczne, między innymi: warzywa, owoce, grzyby, zioła a także mięso. Utrwalone w ten sposób produkty zachowują naturalny smak, aromat, wygląd i kolor oraz co najważniejsze, pełną wartość odżywczą. Poza tym nie zawierają środków konserwujących, a dobrze zachowany kształt i struktura komórkowa umożliwiają ponowne szybkie uwodnienie produktu. Dzięki tym zaletom liofilizaty znajdują szerokie zastosowanie jako naturalne dodatki smakowe w wielu produktach spożywczych
O marce:
SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!
Wartości odżywcze średnio – 100 g
- Wartość energetyczna – 1156,00 kJ / 292,00 kcal
- Tłuszcz – 4,00 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone – 1,00 g
- Węglowodany – 16,00 g
- Cukry – 4,00 g
- Białko – 32,00 g
- Sól – 2,00 g