TRUSKAWKA CAŁA LIOFILIZOWANA - Słoik 100 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
TRUSKAWKA CAŁA LIOFILIZOWANA - Słoik 100 g
Masa netto : 100 g Kraj pochodzenia : Polska
Zawartość: 100% truskawka liofilizowana cała.
Zastosowanie:
Truskawka liofilizowana idealna w potrawach słodkich, jak i wytrawnych, do płatków śniadaniowych, musli, owsianki, serów pleśniowych, mięs, wypieków ciast i babeczek, jogurtów, sałatek, deserów, smoothie. Truskawki to nie tylko pyszne owoce, ale przede wszystkim wartości jakie mają w sobie; potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, miedź, mangan, jod, tiaminę, Ryboflawinę, Niacynę, witaminy: B6 i C; 100 g truskawek zawiera więcej witaminy C niż pomarańcze. Dzięki temu wzmacniają zdrowe funkcjonowanie naczyń krwionośnych, dziąseł, skóry, zębów i kości. Pomagają również w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego w trakcie i po intensywnych ćwiczeniach fizycznych. Pektyny i błonnik w nich zawarte pomagają obniżyć poziom cholesterolu i neutralizować substancje toksyczne.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
*Oznakowania alergenów:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:
gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.
Opis produktu:
Produkty liofilizowane - ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze. Produkty mogą być surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy uzupełnić wodą a produkt uzyskuje całkowitą, naturalną świeżość. Produkty te mogą być przechowywane nawet przez kilka lat.
Liofilizacja jest jedną z najdoskonalszych metod utrwalania żywności. Została wynaleziona kilka wieków temu przez Indian Ameryki Południowej zamieszkujących Andy. Zaobserwowali oni naturalnie zachodzące w przyrodzie zjawisko odparowywania kryształków lodu, w warunkach obniżonego ciśnienia, z zamrożonych wcześniej środków spożywczych. Odkrycie to przyczyniło się do wynalezienia nowej doskonałej metody utrwalania żywności zwanej liofilizacją.
Za pomocą tej metody konserwuje się dziś niemal wszystkie substancje organiczne, między innymi: warzywa, owoce, grzyby, zioła a także mięso. Utrwalone w ten sposób produkty zachowują naturalny smak, aromat, wygląd i kolor oraz co najważniejsze, pełną wartość odżywczą. Poza tym nie zawierają środków konserwujących, a dobrze zachowany kształt i struktura komórkowa umożliwiają ponowne szybkie uwodnienie produktu. Dzięki tym zaletom liofilizaty znajdują szerokie zastosowanie jako naturalne dodatki smakowe w wielu produktach spożywczych
O marce:
SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!
Wartości odżywcze średnio – 100 g
- Wartość energetyczna – 1520,00 kJ / 328,00 kcal
- Tłuszcz – 4,10 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone – 0,20 g
- Węglowodany – 56,00 g
- Cukry – 15,00 g
- Błonnik – 19,00 g
- Białko – 7,20 g
- Sól – 0,00 g