Yerba Mate Amanda CON HIERBAS 500g
Ciekawa, ziołowa yerba mate o zróżnicowanym działaniu zdrowotnym i nietuzinkowym smaku.
Amanda con Hierbas to propozycja renomowanego producenta yerba mate ze słynnej plantacji La Cauchera, założonej przez genialnego polskiego emigranta - Juana Szychowskiego.
Napar orzeźwia, pobudza do działania i poprawia koncentrację, a jednocześnie nie należy do najmocniejszych, przez co warto polecić go początkującym mateistom oraz osobom ceniącym subtelny smak.
W skład mieszanki, poza suszem ostrokrzewu paragwajskiego, wchodzi kompozycja ziołowa zawierająca miętę polną, boldo, kwiat lipy oraz cedron. Są to zioła znajdujące szerokie zastosowanie w medycynie naturalnej i cenione na całym świecie za swoje właściwości zdrowotne, szczególnie w zwalczaniu niestrawności, poprawie funkcjonowania układu moczowego oraz poprawie koncentracji i pamięci. Warto również wspomnieć, że zioła wchodzące w skład Amanda con Hierbas stanowią bogate źródło witamin i cennych mikroelementów.
Całość posiada jedyny w swoim rodzaju aromat oraz ciekawy, subtelny smak, który w letnie upały doskonale orzeźwia i odświeża, a w chłodniejsze dni dodaje energii, poprawia samopoczucie i pozwala poczuć powiew południowoamerykańskiej egzotyki.
Składniki: Yerba Mate (Ilex Paraguariensis) 95%, mięta, mięta polna, boldo, Incayuyo ( Lippia integrifolia), werbena cytrynowa, kwiat lipy.
Kraj pochodzenia: Argentyna
Sposób przygotowania Yerba Mate: Przygotowanie yerby jest otoczone rytuałem a wszystko po to, aby wydobyć z niej wspaniały smak oraz fantastyczne właściwości. Tradycyjnie parzy się ja w naczyniu nazywanym calabazą. Umieścić bombillę w naczyniu, nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności, zalać wodą o temp. 75-85 stopni C. Nie należy mieszać bombillą. Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy.Ilość suszu użytego do zaparzenia jest zależne od naszych preferencji dot. intensywności smaku. Zaparzanie yerby wrzątkiem pozbawia ją większości wartości odżywczych. Gotowy napar najlepiej pić za pomocą metalowej rurki, zwanej bombillą. Każde kolejne zaparzenie yerby uwalnia inny smak oraz odmienne właściwości.