YERBA MATE AMANDA LIMON 500 g zestaw
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Yerba Mate Amanda Cytrynowa 500g
Doskonała cytrusowa yerba mate, orzeźwiająca i dodająca energii do życia o każdej porze roku. Amanda Limon to wysokiej jakości susz pochodzący z renomowanej plantacji La Cauchera, wzbogacony naturalnym aromatem cytrynowym.
Wyroby z La Cauchery są dla Polaków produktami szczególnymi ze względu na osobę założyciela plantacji - polskiego emigranta Juana Szychowskiego. Szychowski był genialnym przedsiębiorcą i wynalazcą - dość wspomnieć, że samodzielnie skonstruował narzędzia potrzebne do uprawy i produkcji yerba mate, a w historii regionu wsławił się licznymi inicjatywami przemysłowymi, dzięki którym jest wspominany jako inicjator postępu. La Cauchera po dzień dzisiejszy pozostaje w rękach polskich emigrantów, a kupując yerba mate marki Amanda wspierają Państwo jej rozwój i funkcjonowanie.
Amanda Limon doskonale nadaje się do przygotowania smakowitego naparu, którego właściwościami pobudzającymi i egzotycznym charakterem można cieszyć się zarówno w zimie, jak i w letnie upały, przyrządzając go w wersji terere (schłodzony napar z kostkami lodu). Co więcej, dodatek bogatego w doskonały smak i witaminy aromatu cytrynowego sprawia, że Amanda Limon w lecie jeszcze lepiej orzeźwia, a w zimie pomaga zwalczyć przeziębienie i wzmacnia odporność.
Składniki: Yerba Mate 99,3%, naturalny aromat cytrynowy 0,7%
Kraj pochodzenia: Argentyna
Yerbomos Bombilla Tykwa Termos 3w1 - 500ml
Yerbomos to składające się z czterech elementów przenośne naczynie, które zastąpi materko, bombillę, termos i bidon. Od teraz picie yerba mate w pracy, w podróży, na treningu czy też na wycieczce staje się dużo prostsze. Użycie yerbomosu sprowadza się do nalanie gorącej lub zimnej wody i wsypania ulubionego suszu do górnego pojemnika. Całość należy zamknąć górną pokrywką z wbudowaną bombillą i już można cieszyć się smakiem yerby. Rozwiązanie jakie zastosowano polega na tym, że górny pojemniczek jest ciągle wypełniany wodą. Przy każdym pociągnięciu woda z dolnego zbiornika kierowana jest do góry. Yerbomos jest złożony z kilku elementów, które można łatwo zdemontować dzięki czemu utrzymanie go w czystości nie powinno sprawiać żadnych problemów. Pojemność yerbomosu to 500 ml, a ponieważ ma on również właściwości termosu - właściwa temperatura naparu utrzymuje się przez pewien czas. Yerbomos to gustowne i wygodne rozwiązanie zarówno dla wytrawnych oraz początkujących mateistów.
Informacje techniczne:
- - Średnica podstawy yerbomosu - 9,3 cm.
- - Pojemniczek na yerba mate mieści około 30 - 40 g suszu.
- - Pojemność zbiornika na wodę 500ml.
- - Przed pierwszym użyciem należy przelać yerbomos kilkukrotnie wrzątkiem.
- - Do wykonania nadruku użyto ekologicznych komponentów,
- - przez co może ulec zmazaniu pod wpływem temperatury.
- - Produkt jest wykonany z tworzywa nie zawierającego bisfenolu
- - Przy użytkowaniu należy pamiętać, iż yerbomos nie posiada dodatkowych uszczelek, tak więc zaleca się ich użytkowanie w odpowiedniej pozycji, aby ciecz nie mogła się wydostać z wnętrza.
YERBOMOS - KOLOR DO WYBORU - CZARNY LUB BIAŁY
Sposób przygotowania Yerba Mate
Przygotowanie yerby jest otoczone rytuałem a wszystko po to, aby wydobyć z niej wspaniały smak oraz fantastyczne właściwości. Tradycyjnie parzy się ja w naczyniu nazywanym calabazą. Umieścić bombillę w naczyniu, nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności, zalać wodą o temp. 75-85 stopni C. Nie należy mieszać bombillą. Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy.Ilość suszu użytego do zaparzenia jest zależne od naszych preferencji dot. intensywności smaku. Zaparzanie yerby wrzątkiem pozbawia ją większości wartości odżywczych. Gotowy napar najlepiej pić za pomocą metalowej rurki, zwanej bombillą. Każde kolejne zaparzenie yerby uwalnia inny smak oraz odmienne właściwości.