Producenci

YERBA MATE GREEN LEMON - 400 g zestaw

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 69,99 zł 69.99
ilość szt.

towar niedostępny

Kod produktu: ZYMGLM8245

Opis

 

Yerba Mate Green LEMON – 400 g

Yerba Mate Green Lemon to oryginalna mieszanka o wyrazistym cytrusowym smaku i zapachu. Jest to niezwykle aromatyczna yerba mate. Trwałość zapachu utrzymuje się nawet do kilku zaparzeń. Sama skórka cytryny jest nie tylko aromatyczna, zawiera bowiem nawet 5 do 10 razy więcej witamin niż cytrynowy miąższ!

Naturalne pobudzenie płynące z yerba mate zapewni świeży umysł i siły na cały dzień. Zawartość cytrynowych dodatków i trawki cytrynowej wzmocni jeszcze efekt poprawiania koncentracji, a także złagodzi przygnębienie i wytonuje emocje.

Oprócz witamin zawartych w yerba mate, mamy tu dodatkowo porcję witaminy C pochodzącą z cytrynowego dodatku. To mieszanka yerba mate green, która doskonale sprawdzi się w sezonie jesienno - zimowym, ale nie tylko. W szare i zimne dni przynosi pobudzenie, poprawia nastrój, kiedy trudno zabrać się do działania oraz wzmacnia odporność. Podczas upałów, jako terere, przyniesie zdrową ochłodę i orzeźwienie, uzupełniając poziom minerałów utraconych podczas wysiłku.

Zaletą tej mieszanki jest jej cudowny cytrynowy aromat pochodzący ze skórki cytryny i trawki cytrynowej, która ma też wiele właściwości prozdrowotnych. W Tradycyjnej Medycynie Chińskiej i Ajurwedzie trawa ta stosowana jest w łagodnym nieżycie jelit, niestrawności jako środek pobudzający trawienie poprawiający przyswajanie pokarmu, w dolegliwościach żołądkowych, wzdęciach, w stanach zapalnych, bólach reumatycznych, mięśni i stawów, przy bólach głowy, w chorobach grypopodobnych, astmie oskrzelowej, zapaleniu dróg oddechowych, w cukrzycy w zespole przewlekłego zmęczenia, nerwicach wegetatywnych. Ma działanie przeciwdepresyjne, pomaga w koncentracji, zapamiętywaniu i percepcji.

Ta mieszanka zdecydowanie orzeźwi i ciało i umysł!

Składniki: Yerba Mate (Ilex paraguariensis) 93% kraj poch.- Brazylia, trawa cytrynowa, skórka cytryny, aromat.

Kraj pochodzenia: Brazylia

Yerbomos Bombilla Tykwa Termos 3w1 - 500ml

Yerbomos to składające się z czterech elementów przenośne naczynie, które zastąpi materko, bombillę, termos i bidon. Od teraz picie yerba mate w pracy, w podróży, na treningu czy też na wycieczce staje się dużo prostsze. Użycie yerbomosu sprowadza się do nalanie gorącej lub zimnej wody i wsypania ulubionego suszu do górnego pojemnika. Całość należy zamknąć górną pokrywką z wbudowaną bombillą i już można cieszyć się smakiem yerby. Rozwiązanie jakie zastosowano polega na tym, że górny pojemniczek jest ciągle wypełniany wodą. Przy każdym pociągnięciu woda z dolnego zbiornika kierowana jest do góry. Yerbomos jest złożony z kilku elementów, które można łatwo zdemontować dzięki czemu utrzymanie go w czystości nie powinno sprawiać żadnych problemów. Pojemność yerbomosu to 500 ml, a ponieważ ma on również właściwości termosu - właściwa temperatura naparu utrzymuje się przez pewien czas. Yerbomos to gustowne i wygodne rozwiązanie zarówno dla wytrawnych oraz początkujących mateistów.

Informacje techniczne:

  1. - Średnica podstawy yerbomosu - 9,3 cm.
  2. - Pojemniczek na yerba mate mieści około 30 - 40 g suszu.
  3. - Pojemność zbiornika na wodę 500ml.
  4. - Przed pierwszym użyciem należy przelać yerbomos kilkukrotnie wrzątkiem.
  5. - Do wykonania nadruku użyto ekologicznych komponentów,
  6. - przez co może ulec zmazaniu pod wpływem temperatury.
  7. - Produkt jest wykonany z tworzywa nie zawierającego bisfenolu
  8. - Przy użytkowaniu należy pamiętać, iż yerbomos nie posiada dodatkowych  uszczelek, tak więc zaleca się ich użytkowanie w  odpowiedniej pozycji, aby ciecz nie mogła się wydostać z wnętrza.

YERBOMOS - KOLOR DO WYBORU - CZARNY LUB BIAŁY

Sposób przygotowania Yerba Mate

Przygotowanie yerby jest otoczone rytuałem a wszystko po to, aby wydobyć z niej wspaniały smak oraz fantastyczne właściwości. Tradycyjnie parzy się ja w naczyniu nazywanym calabazą. Umieścić bombillę  w naczyniu, nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności, zalać wodą o temp. 75-85 stopni C. Nie należy mieszać bombillą. Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy.Ilość suszu użytego do zaparzenia jest zależne od naszych preferencji dot. intensywności smaku. Zaparzanie yerby wrzątkiem pozbawia ją większości wartości odżywczych. Gotowy napar najlepiej pić za pomocą metalowej rurki, zwanej bombillą. Każde kolejne zaparzenie yerby uwalnia inny smak oraz odmienne właściwości.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl