Producenci

YERBA MATE GREEN LEMON - 400 g zestaw

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 69,99 zł 69.99
ilość szt.

towar niedostępny

Kod produktu: ZMGDE8245

Opis

 

Yerba Mate Green LEMON – 400 g

Opis Yerba Mate Green Lemon:

Yerba Mate Green Lemon to oryginalna mieszanka o wyrazistym cytrusowym smaku i zapachu. Jest to niezwykle aromatyczna yerba mate. Trwałość zapachu utrzymuje się nawet do kilku zaparzeń. Podstawę suszu stanowi mate green - szlachetna brazylijska odmiana yerba mate, uprawiana na dzikich plantacjach i suszona bez użycia dymu, co pozwala na uzyskanie subtelnego i głębokiego smaku, cenionego zarówno przez początkujących jak i doświadczonych mateistów, oraz pozbycie się goryczy. Naturalne pobudzenie płynące z yerba mate wzmocnione zostało cytrynowym orzeźwieniem. Sama skórka cytryny jest aromatyczna, a tu tę fuzję zapachu wzmacnia jeszcze trawka cytrynowa. To mieszanka yerba mate green, która doskonale sprawdzi się w sezonie jesienno - zimowym, w szare i zimne dni przypominając letnie klimaty. Podczas upałów, jako terere, przyniesie zdrową ochłodę i orzeźwienie. Zaletą tej mieszanki jest niewątpliwie jej cudowny cytrynowy aromat pochodzący ze skórki cytryny i trawki cytrynowej.  Pamiętaj, staraj się zawsze wybierać oryginalnie pakowane Mate green, wtedy masz pewność niezmiennej receptury i wysokiej jakości jej pojedynczych składników. 

Smak i aromat yerba mate:

Smak i aromat Mate Green Lemon można określić krótko - jako mega cytrynowe orzeźwienie! To jedna z prostszych kompozycji wśród mate green, ale mająca niesłychanie wyrazisty charakter cytrusowy. Piękny zapach pochodzący od trawy cytrynowej i skórki cytryny uwodzi od momentu otwarcia paczki, przez parzenie, aż do kolejnych zalań. Najbardziej aromatyczne i pełne cytrynowej świeżości jest drugie i trzecie zalanie.
Liście dziko rosnącego ostrokrzewu są soczyste i pełne życia, a w połączeniu z trawą cytrynową i skórką cytryny dają nową, aromatyczną jakość - zaparzony z nich napar ma stabilną moc, głębię smaku i cudowny cytrynowy aromat, który świetnie wpływa nie tylko na poprawę nastroju, ale sprawia, że nasze przeciążone umysły odnajdą lekkość myślenia.

Susz:

  • Jak w przypadku wszystkich oryginalnych Yerba Mate Green susz pochodzi z czystych plantacji jest dokładnie selekcjonowany.
  • Mate green: zawiera zielone listki krojone w zależności od partii od 3 do nawet 6 mm.
  • Zupełnie pozbawiony pyłu!
  • Dodatki: kawałki suszonej skórki cytryny i trawki cytrynowej.
  • Susz zielony i pięknie pachnący.

Składniki: 

  • yerba mate (Ilex paraguariensis) 93% - kraj pochodzenia: Brazylia,
  • trawa cytrynowa,
  • skórka cytryny,
  • aromat.

Matero ceramiczne Calabaza do wyboru - brązowe / czarne / czerwone

Oryginalne, ręcznie wykonane, ceramiczne matero o pojemności 350ml. To starannie zaprojektowane i wykonane naczynie do Yerba Mate wydobędzie ciekawe nuty smakowe naparu i sprawi, że picie yerby będzie wyjątkowo przyjemne. Atutem jest szkliwione wnętrze, dzięki któremu matero jest praktyczne i łatwe w utrzymaniu czystości.

Bombilla Sortija - 19 cm plus szczoteczka

Tradycyjna bombilla o długości 19 cm i średnicy 8 mm zapewnia wysoki komfort picia. Wykonana z nierdzewnych stopów stali, długo utrzyma swą funkcjonalność i wygląd. Rozkręcana i rozkładana końcówka (element filtrujący) sprawia że jest niezwykle łatwa w myciu i utrzymaniu. Polecana wszystkim którzy cenią sobie praktyczność i funkcjonalność. Nadaje się do wszystkich rodzajów yerba mate - od argentyńskich przez mocno mielone paragwajskie yerby, po brazylijskie Mate Greeny. Można jej używać w ciepłej jak i lodowatej wodzie. Można myć w zmywarce!

Sposób przygotowania Yerba Mate

Przygotowanie yerby jest otoczone rytuałem a wszystko po to, aby wydobyć z niej wspaniały smak oraz fantastyczne właściwości. Tradycyjnie parzy się ja w naczyniu nazywanym calabazą. Umieścić bombillę  w naczyniu, nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności, zalać wodą o temp. 75-85 stopni C. Nie należy mieszać bombillą. Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy.Ilość suszu użytego do zaparzenia jest zależne od naszych preferencji dot. intensywności smaku. Zaparzanie yerby wrzątkiem pozbawia ją większości wartości odżywczych. Gotowy napar najlepiej pić za pomocą metalowej rurki, zwanej bombillą. Każde kolejne zaparzenie yerby uwalnia inny smak oraz odmienne właściwości.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl