
YERBA MATE GREEN MAS ENERGIA GUARANA- 400 g zestaw
towar niedostępny
Opis
Yerba Mate Green MAS ENERGIA GUARANA – 400 g
Dlaczego Yerba Mate Green Mas Energia Guarana to najlepsza mate na start ?
Oryginalna Yerba Mate Green Mas Energia Guarana to hit ostatniego sezonu, Yerba Mate Green najchętniej kupowana w Polsce. Polecana osobom, które cenią mocne pobudzenie, ale rozłożone w czasie i delikatny smak. W jej składzie znajdziemy yerba mate z niewielką ilością naturalnych dodatków w różnych proporcjach: guarana, płatki bławatka, kwiat nagietka, mięta, trawa cytrynowa. Bogactwo właściwości guarany jest szeroko zbadane i opisane zarówno przez biologów jak i chemików już w początkach tego wieku. Jej właściwości były znane już w XVII wieku, choć wykorzystywanie jej w medycynie można datować na kilka tysięcy lat wstecz. Bogata w alkaloidy, w tym kofeinę i ksantynę, jest idealnym suplementem dla osób potrzebujących więcej energii i skupienia
Nagietek to potężne zioło o złotożółtych płatkach, które stosowane były od tysięcy lat przez znamienitych zielarzy nadwornych i mnichów. Opisy działania nagietka znajdują się w historycznych herbarzach, między innymi znajdziemy jego bardzo dokładny opis u Syreniusza.
Bławatek - piękny polny chaber cieszy w Mate Green Guarana swym mocnym kolorem. Chaber znany był i stosowany w medycynie naturalnej i ludowej, wykorzystywany jest w kosmetyce, należy do tzw. kwiatów jadalnych,
Mięta - podstawowy susz w każdej ziołowej domowej szufladzie. Jej smak to nuta odświeżenia, a w naszej kompozycji wnosi bogactwo aromatu razem z trawą cytrynową, która ma wspaniały aromat i daje w smaku mate bardzo ciekawą charakterystyczną nutę delikatnej cierpkości porównywaną do smaku limonki lub cytryny.
Spróbuj koniecznie - to doświadczenie może zupełnie zmienić Twoje spojrzenie na yerba mate z guaraną!
Armat: 100% naturalny, 100% bezpieczny!
Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 93% - kraj pochodzenia: Brazylia, guarana sproszkowana 2%, mięta, trawa cytrynowa, nagietek, chaber bławatek, naturalny aromat.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Yerbomos Bombilla Tykwa Termos 3w1 - 500ml
Yerbomos to składające się z czterech elementów przenośne naczynie, które zastąpi materko, bombillę, termos i bidon. Od teraz picie yerba mate w pracy, w podróży, na treningu czy też na wycieczce staje się dużo prostsze. Użycie yerbomosu sprowadza się do nalanie gorącej lub zimnej wody i wsypania ulubionego suszu do górnego pojemnika. Całość należy zamknąć górną pokrywką z wbudowaną bombillą i już można cieszyć się smakiem yerby. Rozwiązanie jakie zastosowano polega na tym, że górny pojemniczek jest ciągle wypełniany wodą. Przy każdym pociągnięciu woda z dolnego zbiornika kierowana jest do góry. Yerbomos jest złożony z kilku elementów, które można łatwo zdemontować dzięki czemu utrzymanie go w czystości nie powinno sprawiać żadnych problemów. Pojemność yerbomosu to 500 ml, a ponieważ ma on również właściwości termosu - właściwa temperatura naparu utrzymuje się przez pewien czas. Yerbomos to gustowne i wygodne rozwiązanie zarówno dla wytrawnych oraz początkujących mateistów.
Informacje techniczne:
- - Średnica podstawy yerbomosu - 9,3 cm.
- - Pojemniczek na yerba mate mieści około 30 - 40 g suszu.
- - Pojemność zbiornika na wodę 500ml.
- - Przed pierwszym użyciem należy przelać yerbomos kilkukrotnie wrzątkiem.
- - Do wykonania nadruku użyto ekologicznych komponentów,
- - przez co może ulec zmazaniu pod wpływem temperatury.
- - Produkt jest wykonany z tworzywa nie zawierającego bisfenolu
- - Przy użytkowaniu należy pamiętać, iż yerbomos nie posiada dodatkowych uszczelek, tak więc zaleca się ich użytkowanie w odpowiedniej pozycji, aby ciecz nie mogła się wydostać z wnętrza.
YERBOMOS - KOLOR DO WYBORU - CZARNY LUB BIAŁY
Sposób przygotowania Yerba Mate: Przygotowanie yerby jest otoczone rytuałem a wszystko po to, aby wydobyć z niej wspaniały smak oraz fantastyczne właściwości. Tradycyjnie parzy się ja w naczyniu nazywanym calabazą. Umieścić bombillę w naczyniu, nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności, zalać wodą o temp. 75-85 stopni C. Nie należy mieszać bombillą. Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy.Ilość suszu użytego do zaparzenia jest zależne od naszych preferencji dot. intensywności smaku. Zaparzanie yerby wrzątkiem pozbawia ją większości wartości odżywczych. Gotowy napar najlepiej pić za pomocą metalowej rurki, zwanej bombillą. Każde kolejne zaparzenie yerby uwalnia inny smak oraz odmienne właściwości.