YERBA MATE GREEN ROSA VERDE - 400 g zestaw
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Yerba Mate Green ROSA VERDE - 400g
Oryginalna Mate Green Rosa Verde to pachnąca kompozycja zielonej yerba mate z płatkami i owocami róży oraz jaśminem
Wraca do rodziny oryginalnych mate green jedna z pierwszych produkowanych w latach 2006-2008 kompozycji. Po latach prób i testów osiągnęliśmy z producentem konsensus dotyczący dodatku do tej pięknie pachnącej słońcem despalady.
Wybór składników nie jest przypadkowy. Działanie na siebie różnorakich ziół zwane synergią jest dla nas podstawą przy doborze składników uzupełniających mieszanki. Warto zapoznać się bliżej z jaśminem i koniczyną.
Naturalne składniki nadają tej kompozycji dobrze wyczuwalny aromat i smak, w którym gorzkie nuty są tak zbilansowane, by kolejna Mate Green stała się ulubionym naparem dla wielu miłośników yerba mate.
Jaśmin wprowadza do całości orzeźwiający akcent a czerwona koniczyna świetnie dopełnia subtelność płatków róży. Tonu nadaje funkcjonalny czystek.
Mate Green Rosa Verde - tego trzeba spróbować!
Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 96% - kraj pochodzenia: Brazylia, róża płatki 1%, kwiat koniczyny, ziele czystka, kwiat jaśminu, naturalny aromat.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Matero ceramiczne Calabaza brązowe
Oryginalne, ręcznie wykonane, ceramiczne matero o pojemności 350ml. To starannie zaprojektowane i wykonane naczynie do Yerba Mate wydobędzie ciekawe nuty smakowe naparu i sprawi, że picie yerby będzie wyjątkowo przyjemne. Atutem jest szkliwione wnętrze, dzięki któremu matero jest praktyczne i łatwe w utrzymaniu czyst
Bombilla Sortija - 19 cm plus szczoteczka
Tradycyjna bombilla o długości 19 cm i średnicy 8 mm zapewnia wysoki komfort picia. Wykonana z nierdzewnych stopów stali, długo utrzyma swą funkcjonalność i wygląd. Rozkręcana i rozkładana końcówka (element filtrujący) sprawia że jest niezwykle łatwa w myciu i utrzymaniu. Polecana wszystkim którzy cenią sobie praktyczność i funkcjonalność. Nadaje się do wszystkich rodzajów yerba mate - od argentyńskich przez mocno mielone paragwajskie yerby, po brazylijskie Mate Greeny. Można jej używać w ciepłej jak i lodowatej wodzie. Można myć w zmywarce!
Sposób przygotowania Yerba Mate
Przygotowanie yerby jest otoczone rytuałem a wszystko po to, aby wydobyć z niej wspaniały smak oraz fantastyczne właściwości. Tradycyjnie parzy się ja w naczyniu nazywanym calabazą. Umieścić bombillę w naczyniu, nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności, zalać wodą o temp. 75-85 stopni C. Nie należy mieszać bombillą. Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy.Ilość suszu użytego do zaparzenia jest zależne od naszych preferencji dot. intensywności smaku. Zaparzanie yerby wrzątkiem pozbawia ją większości wartości odżywczych. Gotowy napar najlepiej pić za pomocą metalowej rurki, zwanej bombillą. Każde kolejne zaparzenie yerby uwalnia inny smak oraz odmienne właściwości.