Producenci

ŻURAWINA LEŚNA LIOFILIZOWANA CAŁA - Słoik 25 g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 17,99 zł 17.99
ilość szt.

towar niedostępny

Kod produktu: ZLCL2376

Opis

ŻURAWINA LEŚNA LIOFILIZOWANA CAŁA – Słoik 25 g

Masa netto : 25 g   Kraj pochodzenia : Polska

Zawartość:  100% żurawina leśna liofilizowana cała.

Zastosowanie:

Żurawina w swoim składzie posiada witaminę B6, która ułatwia prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny oraz białka i glikogenu. Czuwa również nad prawidłową produkcją czerwonych krwinek. Żurawina zawiera witaminę E, która chroni przed stresem oksydacyjnym. Żurawina liofilizowana idealna w potrawach słodkich, jak i wytrawnych, do płatków śniadaniowych, musli, owsianki, serów pleśniowych, mięs, wypieków ciast i babeczek, jogurtów, sałatek, deserów, smoothie.

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

*Oznakowania alergenów:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:

gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.

Opis produktu:

Produkty liofilizowane - ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze. Produkty mogą być surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy uzupełnić wodą a produkt uzyskuje całkowitą, naturalną świeżość. Produkty te mogą być przechowywane nawet przez kilka lat.
Liofilizacja jest jedną z najdoskonalszych metod utrwalania żywności. Została wynaleziona kilka wieków temu przez Indian Ameryki Południowej zamieszkujących Andy. Zaobserwowali oni naturalnie zachodzące w przyrodzie zjawisko odparowywania kryształków lodu, w warunkach obniżonego ciśnienia, z zamrożonych wcześniej środków spożywczych. Odkrycie to przyczyniło się do wynalezienia nowej doskonałej metody utrwalania żywności zwanej liofilizacją.
Za pomocą tej metody konserwuje się dziś niemal wszystkie substancje organiczne, między innymi: warzywa, owoce, grzyby, zioła a także mięso. Utrwalone w ten sposób produkty zachowują naturalny smak, aromat, wygląd i kolor oraz co najważniejsze, pełną wartość odżywczą. Poza tym nie zawierają środków konserwujących, a dobrze zachowany kształt i struktura komórkowa umożliwiają ponowne szybkie uwodnienie produktu. Dzięki tym zaletom liofilizaty znajdują szerokie zastosowanie jako naturalne dodatki smakowe w wielu produktach spożywczych

O marce:

SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!

Wartości odżywcze średnio – 100g

  • Wartość energetyczna – 1349,00 kJ / 321,00 kcal
  • Tłuszcz – 0,80 g
  • Kwasy tłuszczowe nasycone – 0,10 g
  • Węglowodany – 58,00 g
  • Cukry – 32,20 g
  • Błonnik – 35,10 g
  • Białko – 3,10 g
  • Sól – 0,04 g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl