SKŁADNIKI:
- dwa filety z kurczaka
- olej - 3 łyżki
- sok z 1/2 limonki
- papryka słodka - łyżeczka
- kolendra - łyżeczka
- czosnek granulowany - łyżeczka
- oregano - łyżeczka
- pieprz biały mielony - 1/2 łyżeczki
- tymianek - 1/2 łyżeczki
- papryka ostra jedna druga łyżeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Do miseczki wlewamy olej oraz sok z limonki, dodajemy kolejno przyprawy. Dokładnie mieszamy.
2. Piersi z kurczaka kroimy na kawałki o grubości mniej więcej centymetra - można je delikatnie rozbić.
3. Mięsko polewamy przygotowana marynata, całość mieszamy, żeby dobrze się pokryło.
4. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 min.
5. Pieczemy na grillu, obserwujemy kiedy wypiecze się do połowy fileta wtedy przewracamy na druga stronę.