Producenci
Kurczak z grilla po meksykańsku

 

SKŁADNIKI:

- dwa filety z kurczaka
- olej - 3 łyżki
- sok z 1/2 limonki
- papryka słodka - łyżeczka
- kolendra - łyżeczka
- czosnek granulowany - łyżeczka
- oregano - łyżeczka
- pieprz biały mielony - 1/2 łyżeczki
- tymianek - 1/2 łyżeczki
- papryka ostra jedna druga łyżeczki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Do miseczki wlewamy olej oraz sok z limonki, dodajemy kolejno przyprawy. Dokładnie mieszamy.
2. Piersi z kurczaka kroimy na kawałki o grubości mniej więcej centymetra - można je delikatnie rozbić.
3. Mięsko polewamy przygotowana marynata, całość mieszamy, żeby dobrze się pokryło.
4. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 min.
5. Pieczemy na grillu, obserwujemy kiedy wypiecze się do połowy fileta wtedy przewracamy na druga stronę.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl