SKŁADNIKI :
- kumin - 2 łyżeczki
- chili - 1 łyżeczka
- oregano - 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- pieprz cayenne - 1/4 łyżeczki
- mięso wieprzowe w kawałkach - 700g
- cebula - 1/2 szt
- czosnek - 3 ząbki
- pulpa pomidorowa - 200 g
- sok z połowy pomarańcza
- sok z połowy limonki
- piwo - 100 ml
- nachos - 3 spore garści
- starty ser żółty
- jajko sadzone
- pietruszka
- jalapeno
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
1. Przyprawy wsypujemy do miski i mieszamy. Wrzucamy mięso i dokładnie łączymy z przyprawami.
2. Całość przekładamy do garnka dodajemy pokrojona cebule, czosnek, pulpę pomidorową, sok z limonki oraz pomarańczy, piwo. Wszystko mieszamy. Zagotowujemy i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 2 godziny.
3. Ugotowane mięso rozdrabniamy widelcem na jak najmniejsze kawałki, powinno łatwo się rozpadać. Przekładamy na duża patelnie.
4. Dodajemy nachos i całość dobrze łączymy.
5. Przed podaniem posypujemy serem żółtym, układamy na wierzch jajko sadzone, ozdabiamy pietruszka oraz jalapeno.