SKŁADNIKI:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 mała cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 papryki czerwonej
- 400 g fileta z kurczaka
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
- 1 łyżka masła
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżka masła
- 1/2 bulionu
- 1 szklanka pulpy pomidorowej
- 1 Łyżeczka koncentratu pomidorowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Na rozgrzanej oliwie przesmażamy drobno posiekaną cebulę.
2. Dodajemy rozgnieciony czosnek oraz paprykę pokrojona w kostkę i smażymy przez około 2 minuty.
3. Następnie wrzucamy mięso pokrojone w kostkę i obsmażamy dokładnie.
4. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz ziołami prowansalskimi, dodajemy masło.
5. Wlewamy gorący bulion, a także pulpę i koncentrat.
6. Dokładnie mieszamy. Czekamy, aż całość się zagotuje.
7. Gotujemy około 5-6 min. Gotowe.