Producenci
Pieczonki w kociołku na ognisku
Pieczonki w kociołku na ognisku

SKŁADNIKI:
- ziemniaki - 5 kg
- boczek - 300 g
- buraki - 600 g
- marchew - 600 g
- cebula - 800 g
- kiełbasa - 800 g
- liście kapusty
- sól himalajska
- pieprz czarny
- sól morska z ziołami

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Kroimy: boczek w cienkie plastry, buraki, marchew oraz kiełbasę w plastry około 0,5 cm, cebule w piórka, ziemniaki w ćwiartki.
2. Garnek wykładamy plastrami boczku. Pozostałe składniki dzielimy na pół i wkładamy do garnka warstwami: buraka, marchew, kiełbasa, ziemniaki i cebula. Doprawiamy delikatnie solą i dość obficie pieprzem oraz solą z ziołami.
3. Układamy pozostałą część składników w tej samej kolejności i powtórnie przyprawiamy.
4. Na wierzch układamy liście z kapusty i przykrywamy garnek pokrywka.
5. Wstawiamy garnek na wcześniej rozpalone ognisko.
6. Pieczemy przez około 60 min.

*W przepisie wykorzystano 10litrowy kociołek/garnek.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl