SKŁADNIKI:
- żeberka wieprzowe - 10 sztuk
- czosnek - 6 ząbków
- ketchup - 10 łyżek
- ocet - 5 łyżek
- miód - 4 łyżki
- bulion - 200 ml
- sól himalajski - płaska łyżeczka
- pieprz - płaska łyżeczka
- przyprawa do mięsa wieprzowego - płaska łyżeczka
- papryka wędzona słodka - płaska łyżeczka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Żeberka opłukać, osuszyć i włożyć do miski.
2. Czosnek utrzeć i wymieszać z ketchupem, octem i miodem. Doprawiamy solą, pieprzem, papryka słodką oraz przyprawa do mięsa wieprzowego.
3. Zalać całości bulionem i ponownie wymieszać.
4. Żeberka zalewamy przygotowaną mieszaniną, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 12-24h.
5. Żeberka pieczemy na grillu. Warto co jakiś czas podczas pieczenia przesmarować je pozostałym w misce sosem.