Producenci
Bułeczki Cynamonowe - Cinamon rolls
Bułeczki Cynamonowe - Cinamon rolls

SKŁADNIKI NA CIASTO:
-50g drożdży

-250ml ciepłego mleka

-100g roztopionego masła

-szczypta soli himalajskiej

-0,5 łyżki cukru

-jajko

-500g mąki pszennej typ 450

SKŁADNIKI NA NADZIENIE:
-100g masła

-8 łyżek cukru

-8 łyżeczek cynamonu cejlońskiego

-2 jajka

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Rozdrobnione drożdże zalewamy mlekiem i mieszamy drewnianą łyżką, aż do rozpuszczenia.

2. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy, następnie wyrabiamy, aż ciasto nie przestanie przyklejać się do rąk.

3. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 40 min.

4. Oddzielnie przygotowujemy nadzienie. Do miski wrzucamy masło, cukier, cynamon i ucieramy.

5. Dodajemy dwa jajka i ponownie ucieramy, aż masa będzie jednolita.

6. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę oprószoną mąką i rozwałkowujemy.

7. Ciasto smarujemy równomiernie nadzieniem i zwijamy.

8. Otrzymany rulon tniemy na krążki o szerokości około 2 cm.

9. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 20 min.

10. Następnie pieczemy przez 10 min w temp 220 st C.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl