Producenci
Gorąca czekolada na ostro
Gorąca czekolada na ostro

SKŁADNIKI :
- mleko - 250 ml
- śmietana kremówka 30% - 6 łyżek
- cukier - 1 łyżka
- cynamon cejloński - 1/2 płaskiej łyżeczki
- pieprz cayenne - 1/2 płaskiej łyżeczki
- gorzka czekolada - 30 g
- mleczna czekolada - 20 g
- bita śmietana

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
1. Do rondelka wlewamy mleko, śmietanę, dodajemy cukier i przyprawy. Zagotowujemy co chwile mieszając.
2. Czekolady drobno kroimy i dodajemy do rondelka, zagotowujemy. Gotujemy przez pare minut cały czas mieszając, aż do uzyskania kremowej konsystencji.
3. Ozdabiamy bitą śmietaną i posypujemy delikatnie pieprzem.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl