SKŁADNIKI:
- Wypatroszony pstrąg - 2 szt.
- Cebula - 2 szt.
- Musztarda - łyżka.
- Sok z połowy cytryny.
- Pietruszka - 2 łyżeczki.
- Koperek - 2 łyżeczki.
- Pieprz cytrynowy - 2 łyżeczki.
- Przyprawa do ryb - 2 łyżeczki.
- Oliwa.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
2. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy musztardę, pietruszkę, koperek, pieprz cytrynowy - całość mieszamy.
3. Przygotowany farsz wkładamy w środek pstrąga.
4. Rybę z wierzchu delikatnie naciskamy aby rozprowadzić farsz znajdujący się w środku, smarujemy delikatnie oliwą i posypujemy przyprawą do ryb.
5. Pieczemy z każdej strony około 3-4 minuty.