Producenci
Krupnik
Krupnik

SKŁADNIKI:

- Kasza jęczmienna(można zmieszać z ryżem) – 150 g

- Woda - 4l

- Cebula – 2 szt

- Ziemniaki – 0,5 kg

- Ćwiartka kurczaka albo dwa udźce z kurczaka

- Boczek wędzony – 150 g

- Marchew – 1 szt

- Jarzynka – 1 łyżeczka

- Pietruszka- 2 łyżeczki

- Ziele angielskie – 3 szt

- Liść laurowy – 2 szt

- Pieprz ziarno – 4 szt

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Do garnka z wodą wsypujemy opłukaną w zimnej wodzie kasze.
2. Wkładamy mięso.
3. Zagotowujemy i dodajemy przyprawy.
4. Gotujemy na wolnym ogniu około 40 minut.
5. Cebule i boczek kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni.
6. Wyciągamy mięso, przestudzone kroimy na małe kawałki.
7. Do garnka wrzucamy cebule i boczek.
8. Marchewkę trzemy na tarce z dużymi oczkami, a ziemniaki kroimy na drobną kostkę, wszystko dodajemy do zupy.
9. Gotujemy około 15 minut.
10. Na koniec dodajemy mięso.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl