Producenci
Domowe ciastka owsiane na miodzie
Domowe ciastka owsiane na miodzie

SKŁADNIKI:
- Mąka pszenna typ 450 – 100g.
- Płatki owsiane błyskawiczne – 100g.
- Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki.
- Cynamon cejloński – 2 łyżeczki.
- Sól himalajska – szczypta.
- Miód (w tym przypadku lipowy) – 120 ml.
- Roztopione masło – 2 łyżki.
- Jajko – 1 szt.
- Cukier wanilinowy – 1 łyżka.
- Duże jabłko – 1 szt.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Dobrze wymieszać mąkę, płatki, proszek do pieczenia, cynamon i sól.
2. Oddzielnie mieszamy miód, masło, jajko i cukier wanilinowy.
3. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, mieszamy i wkładamy na 10 minut do lodówki.
4. Jabłko kroimy na bardzo drobną kosteczkę i mieszamy z przestudzoną masą.
5. Blachę wykładamy papierem i nakładamy po dużej łyżce, formujemy z masy kształt ciastek.
6. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st na 15-17 min.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl