Producenci
Leczo tradycyjne
Leczo tradycyjne

SKŁADNIKI:
- 1 łyżka smalcu.
- 250 gramów kiełbasy myśliwskiej podsuszanej.
- 1 duża cebula.
- 3 ząbki czosnku .
- Papryki : czerwona, zielona, żółta.
- Papryka wędzona słodka.
- Papryka wędzona ostra.
- Sól Himalajska.
- Pieprz czarny mielony.
- Pomidory w puszce 800 gramów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Smalec wrzucamy do dużego garnka i rozpuszczamy.
2. Posiekaną cebulę w kostkę oraz kiełbasę pokrojoną w plastry wrzucamy do garnka i smażymy około 5 minut.
3. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy kolejne 2-3 minuty mieszając.
4. Pokrojone w kostkę papryki wrzucamy do garnka i co chwilę mieszając smażymy około 4 minuty.
5. Do garna wrzucamy łyżeczkę papryki słodkiej wędzonej, papryki ostrej wędzonej, sól himalajską i pieprz czarny do smaku.
6. Następnie dodajemy pomidory z puszki i smażymy około 15-17 minut pod przykryciem. Pamiętamy, aby co chwilę całość zamieszać.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl