Producenci
Zupa czosnkowa
Zupa czosnkowa

SKŁADNIKI:
-1,5 l bulionu
-Główka czosnku
-2 duże ziemniaki
-1 cebula
-1 łyżka masła
-1 łyżka majeranku
-szczypta kminku mielonego
-sól himalajska


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
2. Cebulę posiekać w drobną kostkę i przesmażyć na maśle na złoty kolor.
3. Przesmażoną cebulę zalać bulionem, dodać ziemniaki, kmninek , pieprz i sól. Całość gotować ok. 10 min.
4. Wrzucić majeranek i rozgnieciony czosnek. Całość gotować do momentu ,aż ziemniaki będą miękkie.
5. Zupę podajemy mocno ciepłą. Dla smaku można dodać żółty tarty ser.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl