SKŁADNIKI:
- 2 szklanki mąki
- 1/4 margaryny
- 1 jajko
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżeczki cynamonu Cejlońskiego Bella-Bis
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/4 szklanki śmietany 30%
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Margarynę z miodem rozpuszczamy w garnuszku, następnie dodajemy sodę i śmietanę.
2. Do miski wsypujemy mąkę i mieszamy z cukrem pudrem i cynamonem.
3. Do mąki dodajemy rozpuszczoną z miodem margarynę i jajko, całość mieszamy.
4. Ciasto przekładamy na stolnicę i zagniatamy ciasto. W razie potrzeby dosypujemy troszkę mąki, aby ciasto nam się nie kleiło.
5. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3-4 mm i wycinamy ciasteczka foremkami.
6. Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 10-15 min w temp. 180 °C.
Poziom trudności:
średni
Czas przygotowania:
60 minut