Składniki:
- 3 jabłka
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- pół łyżeczki cynamonu cejlońskiego Bella-Bis
Składniki na kruszonkę:
- 50 g masła
- 2 łyżki mąki przennej
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki wiórków kokosowych
Sposób przygotowania:
1. Umyte jabłka obierz ze skóry, a następnie pokrój w grubszą kostkę.
2. Jabłka zasyp mąką ziemniaczaną, cynamonem cejlońskim Bella-Bis i cukrem.
3. Składniki na kruszonkę rozetrzyj palcami tak, aby powstały gródki.
4. Jabłka przełóż do mniejszych foremek żaroodpornych i posyp przygotowaną kruszonką.
5. Całość zapiekaj w nagrzanym piekarniku do temp. 180 *C, przez około 30 minut.