Producenci

BAZYLIA LIOFILIZOWANA - Słoik 15 g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 9,99 zł

Cena regularna:

9.99
ilość szt.

towar niedostępny

Kod produktu: BLIO4053

Opis

BAZYLIA LIOFILIZOWANA – Słoik 15 g

Masa netto : 15 g   Kraj pochodzenia : Polska

Zawartość:  100% bazylia liofilizowana.

Zastosowanie:

Do sałatek, twarogu, pomidorów, bakłażanów, cukinii, szpinaku, jaj i omletów, zup (fasolowa, cebulowa, z soczewicy), drobiu, gulaszu, sosów, pasztetów, mięsa wieprzowego, baraniny, warzyw, ryb, owoców morza, do pizzy, zapiekanek, risotto, spaghetti, bruschetty.

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

*Oznakowania alergenów:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:

gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.

Opis produktu:

Produkty liofilizowane - ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze. Produkty mogą być surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy uzupełnić wodą a produkt uzyskuje całkowitą, naturalną świeżość. Produkty te mogą być przechowywane nawet przez kilka lat.
Liofilizacja jest jedną z najdoskonalszych metod utrwalania żywności. Została wynaleziona kilka wieków temu przez Indian Ameryki Południowej zamieszkujących Andy. Zaobserwowali oni naturalnie zachodzące w przyrodzie zjawisko odparowywania kryształków lodu, w warunkach obniżonego ciśnienia, z zamrożonych wcześniej środków spożywczych. Odkrycie to przyczyniło się do wynalezienia nowej doskonałej metody utrwalania żywności zwanej liofilizacją.
Za pomocą tej metody konserwuje się dziś niemal wszystkie substancje organiczne, między innymi: warzywa, owoce, grzyby, zioła a także mięso. Utrwalone w ten sposób produkty zachowują naturalny smak, aromat, wygląd i kolor oraz co najważniejsze, pełną wartość odżywczą. Poza tym nie zawierają środków konserwujących, a dobrze zachowany kształt i struktura komórkowa umożliwiają ponowne szybkie uwodnienie produktu. Dzięki tym zaletom liofilizaty znajdują szerokie zastosowanie jako naturalne dodatki smakowe w wielu produktach spożywczych

O marce:

SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!

Wartości odżywcze średnio – 100 g

  • Wartość energetyczna – 1286,00 kJ / 307,00 kcal
  • Tłuszcz – 7,10 g
  • Kwasy tłuszczowe nasycone – 0,00 g
  • Węglowodany – 13,00 g
  • Cukry – 3,60 g
  • Białko – 38,00 g
  • Sód – 0,12 g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl