JEŻYNA CAŁA LIOFILIZOWANA- Słoik 25 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
JEŻYNA CAŁA LIOFILIZOWANA – Słoik 25 g
Masa netto : 25 g Kraj pochodzenia : Polska
Zawartość: 100% jeżyna cała liofilizowana.
Zastosowanie:
Liofilizowane jeżyny to doskonała przekąska, jak również składnik wielu potraw, lekko chrupiące, liofilizowane jeżyny to pyszny owocowy składnik sałatek, do naturalnego jogurtu czy smacznych owocowych deserów, do płatków śniadaniowych, porannej owsiance nadadzą oryginalnego smaku i aromatu, najlepiej smakują jedzone bezpośrednio z opakowania. jeżyny liofilizowane mają naturalny słodki i cierpki smak. Owoce są miękkie, słodkie i łatwe do konsumpcji. Nie zawierają cukru i innych substancji słodzących i konserwujących. Są doskonałą i zdrową przekąską dla dorosłych i dzieci.
Jeżyny liofilizowane można jeść bez obaw na diecie odchudzającej. Owoce te bogate są w składniki odżywcze i błonnik. Te super jagody zawierają w 10 g aż 2 gramy błonnika pokarmowego. Chrupanie liofilizowanych jeżyn to świetny sposób na zwiększenie poziomu przeciwutleniaczy.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
*Oznakowania alergenów:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:
gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.
Opis produktu:
Produkty liofilizowane - ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze. Produkty mogą być surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy uzupełnić wodą a produkt uzyskuje całkowitą, naturalną świeżość. Produkty te mogą być przechowywane nawet przez kilka lat. Liofilizacja jest jedną z najdoskonalszych metod utrwalania żywności. Została wynaleziona kilka wieków temu przez Indian Ameryki Południowej zamieszkujących Andy. Zaobserwowali oni naturalnie zachodzące w przyrodzie zjawisko odparowywania kryształków lodu, w warunkach obniżonego ciśnienia, z zamrożonych wcześniej środków spożywczych. Odkrycie to przyczyniło się do wynalezienia nowej doskonałej metody utrwalania żywności zwanej liofilizacją.
Za pomocą tej metody konserwuje się dziś niemal wszystkie substancje organiczne, między innymi: warzywa, owoce, grzyby, zioła a także mięso. Utrwalone w ten sposób produkty zachowują naturalny smak, aromat, wygląd i kolor oraz co najważniejsze, pełną wartość odżywczą. Poza tym nie zawierają środków konserwujących, a dobrze zachowany kształt i struktura komórkowa umożliwiają ponowne szybkie uwodnienie produktu. Dzięki tym zaletom liofilizaty znajdują szerokie zastosowanie jako naturalne dodatki smakowe w wielu produktach spożywczych
O marce:
SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!
Wartości odżywcze średnio – 100 g
- Wartość energetyczna – 1260,00 kJ / 318,00 kcal
- Tłuszcz – 3,90 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone – 0,10 g
- Węglowodany – 81,00 g
- Cukry – 39,00 g
- Błonnik – 42,00 g
- Białko – 11,00 g
- Sól – 0,02 g