KOLENDRA CAŁA - Słoik 350 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
KOLENDRA CAŁA – Słoik 350 g
Masa netto : 350 g Kraj pochodzenia : Ukraina
Zawartość: 100% kolendra cała.
Zastosowanie:
do mięs pieczonych, duszonych, wędzonek, kiełbas, jagnięciny, dziczyzny, drobiu, ryb, marynat, sałatek, zup, sosów, pasztetów, farszy, do zapraw octowych, kiszenia kapusty i ogórków, grzybów, śledzi, do deserów, ciast, kremów, lodów, ważny składnik Curry.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
*Oznakowania alergenów:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:
gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.
Opis produktu:
Kolendra - to nasionka małej rośliny, są prawie kuliste - jeden koniec jest lekko zaostrzony, a pozostałe są spłaszczone. Ziarno kolendry ma 3 – 5mm długości, które po wysuszeniu ma zwykle kolor brązowy, ale może być także, zielony lub białawy. Zwykle sprzedaje się wysuszone nasiona, które czasami dzielą się na połówki lub rozsypują się w proszek. Kolendra jest dostępna zarówno w całości jak i w postaci zmielonej. Świeże liście kolendry również stosuje się jak zioła.
Kolendra zawiera przeciwutleniacz, który zapobiega wchłanianiu się tłuszczów zwierzęcych. Wykazano, że kolendra pomaga we wszelkiego rodzaju dolegliwościach żołądkowych - w niestrawności, wzdęciach i biegunce. Słaba herbatka z kolendry może być stosowana na kolki u dzieci w wieku poniżej 2 lat. Jest bezpieczna dla niemowląt, uśmierza ból.
O marce:
SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!
Wartości odżywcze średnio – 100 g
- Wartość energetyczna – 1090,00 kJ / 262,00 kcal
- Tłuszcz – 17,77 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone – 0,99 g
- Węglowodany – 13,10 g
- Cukry – 0,00 g
- Białko – 12,37 g
- Sód – 31,01 mg