
MALINA GRYS LIOFILIZOWANA - Słoik 30 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
MALINA GRYS LIOFILIZOWANA - Słoik 30 g
Masa netto : 30 g Kraj pochodzenia : Polska
Zawartość: 100% malina grys liofilizowana.
Zastosowanie:
Malina liofilizowana idealna w potrawach słodkich, jak i wytrawnych, do płatków śniadaniowych, musli, owsianki, serów pleśniowych, mięs, wypieków ciast i babeczek, jogurtów, sałatek, deserów, smoothie Liofilizowana malina zawiera witaminy E, B2, B6. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Ryboflawina przyczynia się do utrzymania równowagi metabolizmu energetycznego i metabolizmu żelaza. Witamina B6 czuwa nad prawidłową produkcją czerwonych krwinek. Malina ceniona jest za swoje właściwości rozgrzewające i napotne, dlatego polecana jest przy przeziębieniu, grypie i stanach gorączkowych.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
*Oznakowania alergenów:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:
gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.
Opis produktu:
Produkty liofilizowane - ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze. Produkty mogą być surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy uzupełnić wodą a produkt uzyskuje całkowitą, naturalną świeżość. Produkty te mogą być przechowywane nawet przez kilka lat.
Liofilizacja jest jedną z najdoskonalszych metod utrwalania żywności. Została wynaleziona kilka wieków temu przez Indian Ameryki Południowej zamieszkujących Andy. Zaobserwowali oni naturalnie zachodzące w przyrodzie zjawisko odparowywania kryształków lodu, w warunkach obniżonego ciśnienia, z zamrożonych wcześniej środków spożywczych. Odkrycie to przyczyniło się do wynalezienia nowej doskonałej metody utrwalania żywności zwanej liofilizacją.
Za pomocą tej metody konserwuje się dziś niemal wszystkie substancje organiczne, między innymi: warzywa, owoce, grzyby, zioła a także mięso. Utrwalone w ten sposób produkty zachowują naturalny smak, aromat, wygląd i kolor oraz co najważniejsze, pełną wartość odżywczą. Poza tym nie zawierają środków konserwujących, a dobrze zachowany kształt i struktura komórkowa umożliwiają ponowne szybkie uwodnienie produktu. Dzięki tym zaletom liofilizaty znajdują szerokie zastosowanie jako naturalne dodatki smakowe w wielu produktach spożywczych
O marce:
SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!
Wartości odżywcze średnio – 100g
- Wartość energetyczna – 1558,00 kJ / 373,00 kcal
- Tłuszcz – 9,80 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone – 0,70 g
- Węglowodany – 46,10 g
- Cukry – 14,30 g
- Błonnik – 30,70 g
- Białko – 9,80 g
- Sól – 0,03 g