PEKLOSÓL - MIESZANKA PEKLUJĄCA - Torba 1000 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
PEKLOSÓL - MIESZANKA PEKLUJĄCA – Torba 1000 g
Masa netto : 1000 g Wyprodukowano w Polska
Składniki: chlorek sodu NACl - 98,4%, substancja konserwująca E250 - 0,5%, substancja przeciwzbrylająca E536 - 10mg/kg.
Dawkowanie: Zalewy 90g do 100g na 1L wody, do mięsa 16g do 18g na 1kg
Zastosowanie:
Peklosól jest środkiem nadającym wędzonkom, kiełbasom trwałość oraz kolor. Najważniejszą cechą peklosoli jest
konserwowanie mięsa na mokroi sucho. Peklosól jest bezpieczną dla zdrowia mieszanką soli i azotynu sodu.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
*Oznakowania alergenów:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:
gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.
O marce:
SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!