PIEPRZ BIAŁY ZIARNISTY - Słoik 150 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
PIEPRZ BIAŁY ZIARNISTY - Słoik 150 g
Masa netto : 150 g Kraj pochodzenia : Wietnam
Zawartość: 100% pieprz biały ziarnisty.
Zastosowanie:
Do wszystkich dań mięsnych, sosów, potraw z ryb, warzyw, sałatek, zup, dressingów, farszów, gulaszy, produkcji wędlin, kiełbas i pasztetów. Zastosowanie kulinarne pieprzu jest praktycznie nieograniczone, możemy go stosować do wszystkich potraw ciepłych, zimnych, słodkich i deserów.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
*Oznakowania alergenów:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:
gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.
Opis produktu:
Pieprz jest owocem rośliny z rodzaju pieprzowatych, to suszone kuliste, pomarszczone jagody. Pieprz Czarny jest najmocniejszy w smaku. Ze względu na kolorystykę pieprzu dzielimy go na pieprz zielony, pieprz czarny, pieprz biały i pieprz czerwony a mieszanką tych pieprzy jest pieprz kolorowy. Wbrew pozorom odmiany pieprzu to jagody tej samej rośliny ( oprócz pieprzu czerwonego) zebrane w różnych fazach dojrzewania lub poddane pewnej obróbce. Pieprz jest przyprawą uniwersalną, dodawać go można do niemal do wszystkich potraw, posiada intensywny zapach i korzenny smak, podnosi walory smakowe każdej przyrządzonej potrawie.
Pieprz Biały rośnie na tym samym krzewie co pieprz czarny czy zielony, ale dojrzewa pełniej na winorośli. Zebrane owoce moczy się w wodzie a następnie zewnętrzna skorupa jest usuwana. Ziarna są suszone do momentu aż nie uzyskają biało - żółtego koloru.Są bardziej subtelne w smaku. pachną natomiast bardziej intensywnie. Są wyśmienitym dodatkiem do różnych marynat, zup, sosów, ryb i mięs.
O marce:
SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!
Wartości odżywcze średnio – 100 g
- Wartość energetyczna – 1076,00 kJ / 254,00 kcal
- Tłuszcz – 2,10 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone – 0,60 g
- Węglowodany – 48,30 g
- Cukry – 0,00 g
- Białko – 10,40 g
- Sód – 3,88 mg