PIEPRZ CZARNY MŁOTKOWANY - Słoik 150 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
PIEPRZ CZARNY MŁOTKOWANY – Słoik 150 g
Masa netto : 150 g Kraj pochodzenia : Wietnam
Zawartość: 100% pieprz czarny młotkowany.
Zastosowanie:
Do wszystkich dań mięsnych, sosów, potraw z ryb, warzyw, sałatek, zup, dressingów, farszów, gulaszy, produkcji wędlin, kiełbas i pasztetów. Zastosowanie kulinarne pieprzu jest praktycznie nieograniczone, możemy go stosować do wszystkich potraw ciepłych, zimnych, słodkich i deserów.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
*Oznakowania alergenów:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:
gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.
Opis produktu:
Pieprz Czarny jest owocem rośliny z rodzaju pieprzowatych, to suszone kuliste, pomarszczone jagody. Pieprz Czarny jest najmocniejszy w smaku. Ze względu na kolorystykę pieprzu dzielimy go na pieprz zielony, pieprz czarny, pieprz biały i pieprz czerwony a mieszanką tych pieprzy jest pieprz kolorowy. Wbrew pozorom odmiany pieprzu to jagody tej samej rośliny ( oprócz pieprzu czerwonego) zebrane w różnych fazach dojrzewania lub poddane pewnej obróbce. Pieprz jest przyprawą uniwersalną, dodawać go można do niemal do wszystkich potraw, posiada intensywny zapach i korzenny smak, podnosi walory smakowe każdej przyrządzonej potrawie.
Pieprz Czarny Młotkowany - w tej postaci stanowi doskonałą bazę panierki steków, mięs grillowych i pieczonych. Pieprz ten ma grubszą strukturę, ponieważ ziarna są „rozłupywane" na cząstki. Dzięki niemu mięsa zyskują atrakcyjny wygląd a przy tym intensywny, ostry smak. Wykorzystuje się go również jako dodatek do sosów, dipów, przygotowywania serków smakowych – nadaje im smak, aromat oraz podnosi atrakcyjność potrawy.
O marce:
SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!
Wartości odżywcze średnio – 100 g
- Wartość energetyczna – 954,00 kJ / 226,00 kcal
- Tłuszcz – 3,26 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone – 1,39 g
- Węglowodany – 38,70 g
- Cukry – 0,64 g
- Białko – 10,40 g
- Sód – 19,38 mg