PIETRUSZKA LIOFILIZOWANA - Słoik 50 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
PIETRUSZKA LIOFILIZOWANA – Słoik 50 g
Masa netto : 50 g Kraj pochodzenia : Polska
Zawartość: 100% pietruszka liofilizowana.
Zastosowanie:
Pietruszka liofilizowana - jest doskonałym dodatkiem do większości potraw, do jajecznicy, twarogu, sałatek, zup, sosów, kanapek, pizzy, produkty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne chipsy, jak również po uwodnieniu, do wszystkich potraw ciepłych i zimnych.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
*Oznakowania alergenów:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:
gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.
Opis produktu:
Produkty liofilizowane - ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze. Produkty mogą być surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy uzupełnić wodą a produkt uzyskuje całkowitą, naturalną świeżość. Produkty te mogą być przechowywane nawet przez kilka lat.
Liofilizacja jest jedną z najdoskonalszych metod utrwalania żywności. Została wynaleziona kilka wieków temu przez Indian Ameryki Południowej zamieszkujących Andy. Zaobserwowali oni naturalnie zachodzące w przyrodzie zjawisko odparowywania kryształków lodu, w warunkach obniżonego ciśnienia, z zamrożonych wcześniej środków spożywczych. Odkrycie to przyczyniło się do wynalezienia nowej doskonałej metody utrwalania żywności zwanej liofilizacją.
Za pomocą tej metody konserwuje się dziś niemal wszystkie substancje organiczne, między innymi: warzywa, owoce, grzyby, zioła a także mięso. Utrwalone w ten sposób produkty zachowują naturalny smak, aromat, wygląd i kolor oraz co najważniejsze, pełną wartość odżywczą. Poza tym nie zawierają środków konserwujących, a dobrze zachowany kształt i struktura komórkowa umożliwiają ponowne szybkie uwodnienie produktu. Dzięki tym zaletom liofilizaty znajdują szerokie zastosowanie jako naturalne dodatki smakowe w wielu produktach spożywczych
O marce:
SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!
Wartości odżywcze średnio – 100 g
Wartość energetyczna – 1242,00 kJ / 296,00 kcal
Tłuszcz – 2,40 g
Kwasy tłuszczowe nasycone – 0,20 g
Węglowodany – 29,00 g
Cukry – 0,60 g
Białko – 27,00 g
Sód – 0,59 mg