Producenci

POZIOMKA CAŁA LIOFILIZOWANA - Słoik 20 g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 29,99 zł

Cena regularna:

29.99
ilość szt.

towar niedostępny

Producent: Bella-Bis
Kod produktu: PCLI2260

Opis

POZIOMKA CAŁA LIOFILIZOWANA - Słoik 20 g

Masa netto : 20 g   Kraj pochodzenia : Polska

Zawartość:    100% poziomka cała liofilizowana.

Zastosowanie:

Poziomka liofilizowana idealna w potrawach słodkich, jak i wytrawnych, do płatków śniadaniowych, musli, owsianki, serów pleśniowych, mięs, wypieków ciast i babeczek, jogurtów, sałatek, deserów, smoothie.

Owoce poziomki są bardzo dobrym źródłem witaminy C (100 g poziomek zawiera około 60 mg tej witaminy). W ich składzie znajdziemy także witaminy A, K i E, a także spore ilości witamin z grupy B. Aromatyczne owce zawierają karotenoidy, kwasy organiczne, węglowodany. Są one dobrym źródłem minerałów – potasu, żelaza, kobaltu, fosforu i wapnia.

Poziomki dostarczają nam kwasu glutaminowego i kwasu asparaginowego. Owoce te zawierają ponadto garbniki, kwas salicylowy, kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, a także błonnik.

Niepozorne poziomki zawierają wiele aktywnych związków, które wpływają ochronnie na wzrok. Za sprawą zawartego w nich kwasu salicylowego są one w stanie rozpuszczać kamień nazębny, chronią ponadto przed chorobami dziąseł i przyzębia.

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

*Oznakowania alergenów:

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są:

gluten*, gorczyca*, seler*, soja*, laktoza*, jaja*.

Opis produktu:

Produkty liofilizowane - ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze. Produkty mogą być surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy uzupełnić wodą a produkt uzyskuje całkowitą, naturalną świeżość. Produkty te mogą być przechowywane nawet przez kilka lat.
Liofilizacja jest jedną z najdoskonalszych metod utrwalania żywności. Została wynaleziona kilka wieków temu przez Indian Ameryki Południowej zamieszkujących Andy. Zaobserwowali oni naturalnie zachodzące w przyrodzie zjawisko odparowywania kryształków lodu, w warunkach obniżonego ciśnienia, z zamrożonych wcześniej środków spożywczych. Odkrycie to przyczyniło się do wynalezienia nowej doskonałej metody utrwalania żywności zwanej liofilizacją.
Za pomocą tej metody konserwuje się dziś niemal wszystkie substancje organiczne, między innymi: warzywa, owoce, grzyby, zioła a także mięso. Utrwalone w ten sposób produkty zachowują naturalny smak, aromat, wygląd i kolor oraz co najważniejsze, pełną wartość odżywczą. Poza tym nie zawierają środków konserwujących, a dobrze zachowany kształt i struktura komórkowa umożliwiają ponowne szybkie uwodnienie produktu. Dzięki tym zaletom liofilizaty znajdują szerokie zastosowanie jako naturalne dodatki smakowe w wielu produktach spożywczych

O marce:

SZCZYPTA NATURY dla lepszego smaku!

Wartości odżywcze średnio – 100g

  • Wartość energetyczna – 1558,00 kJ / 373,00 kcal
  • Tłuszcz – 9,80 g
  • Kwasy tłuszczowe nasycone – 0,70 g
  • Węglowodany – 46,10 g
  • Cukry – 14,30 g
  • Błonnik – 30,70 g
  • Białko – 9,80 g
  • Sól – 0,03 g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl