YERBA MATE AMANDA LIMON 500 g
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Yerba Mate Amanda Cytrynowa 500g
Doskonała cytrusowa yerba mate, orzeźwiająca i dodająca energii do życia o każdej porze roku. Amanda Limon to wysokiej jakości susz pochodzący z renomowanej plantacji La Cauchera, wzbogacony naturalnym aromatem cytrynowym.
Wyroby z La Cauchery są dla Polaków produktami szczególnymi ze względu na osobę założyciela plantacji - polskiego emigranta Juana Szychowskiego. Szychowski był genialnym przedsiębiorcą i wynalazcą - dość wspomnieć, że samodzielnie skonstruował narzędzia potrzebne do uprawy i produkcji yerba mate, a w historii regionu wsławił się licznymi inicjatywami przemysłowymi, dzięki którym jest wspominany jako inicjator postępu. La Cauchera po dzień dzisiejszy pozostaje w rękach polskich emigrantów, a kupując yerba mate marki Amanda wspierają Państwo jej rozwój i funkcjonowanie.
Amanda Limon doskonale nadaje się do przygotowania smakowitego naparu, którego właściwościami pobudzającymi i egzotycznym charakterem można cieszyć się zarówno w zimie, jak i w letnie upały, przyrządzając go w wersji terere (schłodzony napar z kostkami lodu). Co więcej, dodatek bogatego w doskonały smak i witaminy aromatu cytrynowego sprawia, że Amanda Limon w lecie jeszcze lepiej orzeźwia, a w zimie pomaga zwalczyć przeziębienie i wzmacnia odporność.
Składniki: Yerba Mate 99,3%, naturalny aromat cytrynowy 0,7%
Kraj pochodzenia: Argentyna
Sposób przygotowania Yerba Mate: Przygotowanie yerby jest otoczone rytuałem a wszystko po to, aby wydobyć z niej wspaniały smak oraz fantastyczne właściwości. Tradycyjnie parzy się ja w naczyniu nazywanym calabazą. Umieścić bombillę w naczyniu, nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności, zalać wodą o temp. 75-85 stopni C. Nie należy mieszać bombillą. Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy.Ilość suszu użytego do zaparzenia jest zależne od naszych preferencji dot. intensywności smaku. Zaparzanie yerby wrzątkiem pozbawia ją większości wartości odżywczych. Gotowy napar najlepiej pić za pomocą metalowej rurki, zwanej bombillą. Każde kolejne zaparzenie yerby uwalnia inny smak oraz odmienne właściwości.