Producenci

YERBA MATE AMANDA ORANGE 500 g

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 26,99 zł

Cena regularna:

26.99
ilość szt.

towar niedostępny

Kod produktu: ANAR2056

Opis

Yerba Mate Amanda Pomarańczowa 500g

Amanda Naranja - Pomarańczowa to klasyczna yerba mate z listkami, gałązkami i pyłkiem wzbogacona cytrusową nutą dzięki aromatowi drzewa pomarańczowego. Subtelny smak, średnia moc naparu i cytrusowe orzeźwienie sprawią przyjemność każdemu zwolennikowi yerby.

Owocowa Amanda Naranja oprócz właściwości delikatnie pobudzających oraz poprawiających samopoczucie, ma właściwości regulujące pracę układu trawiennego, przyczynia się do oczyszczenia organizmu ze szkodliwych substancji, wpływa na lepszą przemianę materii, wzmacnia organizm.

Wyroby z La Cauchery są dla Polaków produktami szczególnymi ze względu na osobę założyciela plantacji - polskiego emigranta Juana Szychowskiego. Szychowski był genialnym przedsiębiorcą i wynalazcą - dość wspomnieć, że samodzielnie skonstruował narzędzia potrzebne do uprawy i produkcji yerba mate, a w historii regionu wsławił się licznymi inicjatywami przemysłowymi, dzięki którym jest wspominany jako inicjator postępu. La Cauchera po dzień dzisiejszy pozostaje w rękach polskich emigrantów, a kupując yerba mate marki Amanda wspierają Państwo jej rozwój i funkcjonowanie.

Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 99%,

                 naturalny aromat pomarańczowy 1%.

Kraj pochodzenia: Argentyna

Sposób przygotowania Yerba Mate: Przygotowanie yerby jest otoczone rytuałem a wszystko po to, aby wydobyć z niej wspaniały smak oraz fantastyczne właściwości. Tradycyjnie parzy się ja w naczyniu nazywanym calabazą. Umieścić bombillę  w naczyniu, nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności, zalać wodą o temp. 75-85 stopni C. Nie należy mieszać bombillą. Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy.Ilość suszu użytego do zaparzenia jest zależne od naszych preferencji dot. intensywności smaku. Zaparzanie yerby wrzątkiem pozbawia ją większości wartości odżywczych. Gotowy napar najlepiej pić za pomocą metalowej rurki, zwanej bombillą. Każde kolejne zaparzenie yerby uwalnia inny smak oraz odmienne właściwości.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl